Øvrige arrangementer

Årets sensommerfest

Vi inviterer til årets sensommerfest tirsdag den 27. august kl. 17.00-19.30. Vi begynder i kirken med en forestilling af Triofabula med forestillingen David – superhelt i krig og kærlighed. Vi følger David fra udvælgelsen til israelitternes kommende konge – gennem et langt liv i krig, kærlighed og venskab – til den dag han salver sin egen søn Salomon som tronfølger.

Vi kommer til at møde profeten Samuel, Davids brødre, sure Kong Saul, Goliath og de grumme filistre, vennen Jonathan, historiefortælleren der giver baggrundsviden, alle Davids hustruer og den elskede Batseba.

Derefter er der mad, hygge og fællessang i sognegården. Pris 50 kr. voksne, børn spiser gratis. Tilmelding ved kirkekontoret senest fredag den 23. august inden kl.12.00.

Kristendommen i Bayeuxtapetet

Lørdag den 31. august 2019 kl. 10-16 i Bramdrup Sognegård

Ved mag.art., ph.d. i arkæologi Lise Gjedssø Bertelsen (LGB) og falkoner Frank Skaarup Hansen (FSH).

Bayeuxtapet i Normandiet fra 1000-tallets senere del er en raffineret broderet tegneserie, altså en blanding af tegninger og tekst, der måler 70 m x ½ m; afslutningen mangler dog i dag. Den store billedberetning er normannernes triumfberetning, et moralsk drama om det storpolitiske magtspil i England og Normandiet, der ledte frem til hertug Vilhelm af Normandiets invasion af England og hans sejr i slaget ved Hastings den 14. oktober 1066 over kong Harald Godwinson af England. Og kristendommen er nærværende hele tapetet igennem.

Kostbare falke og hunde stod i høj kurs hos den tids konger og andre magthavere, og blev anvendt som gaver indflydelsesrige personer imellem, hvilket ikke mindst falkene i Bayeux-tapetets hovedfrise er fornemme eksempler på. Værdifulde falke og hunde signalerede høj økonomisk såvel som politisk social status i vikingetiden.

Tilmelding skal foregå på Folkeuniversitets hjemmeside: fuodense.dk

Prisen for at deltage er 380 kr. og 190 kr., hvis man er studerende.

10:00-11:45: Kristendommen i Bayeuxtapetet (LGB)

11:45-12:15: Frokostpause

12:15-14:00: Kristendommen i Bayeuxtapetet fortsat (LGB)

14:00-14:15: Eftermiddagspause